Tygservetter och servettringar

Servetter och servettringar med flera användningsmöjligheter - används även som prydnadsduk, brödkorgsduk & tablett!

Hos oss på LaLiving.se hittar du servetter i textil som förgyller kafferepet såväl som middagen. Passar även utmärkt som prydnadsduk, brödkorgsduk eller använd som tablett, snyggt,praktiskt & miljövänligt.

Ha som vana att använda tygservetter även till vardagen. Lägg fram till familjen & åter använd under veckan (om dom inte blivit väldigt smutsita, då bör dom tvättas).

För att lägga i knäet på finmiddagar. För att skydda och torka bort. Servetter för alla tillfällen.

Servetter i härliga färger och mönster gör dukningen extra festlig är dessutom ett billigare & miljövänligare alternativ än pappersservetter, bara att tvätta & återanvända!
Hos oss hittar du alltid ett stort utbud av servetter till hög kvalitet.

Låt dig inspireras och hitta just din favorit!

Tygservetter fungerar också som brödkorgsduk

Pricken över i:et för en stilfull dukning är en tygservett! Bryt av eller matcha med enkelt klassiskt ljuvligt romantiskt eller kanske färgstarkt till en god fika utomhus en vacker sommardag? Servetter och servettringar har flera användningsmöjligheter då de kan användas till prydnadsduk, brödkorgsduk och tablett så väl som det klassiska ändamålet att torka sig med eller som skydd för kläderna. Dessutom är tygservetter ett miljövänligt såväl som stilfullt val på samma gång, då dessa går att återanvända genom att bara slänga in dem i tvättmaskinen efter användning – sedan är de redo att dukas fram igen, och igen!

Här på Laliving hittar du ett brett sortiment av vackra och stilfulla tygservetter i textil som passar lika bra till kafferepet som till fina middagsbjudningar. Att duka upp med tygservetter ger både en romantiskt och lyxigare känsla, och hjälper till att bidra till den lantliga charmen i köket eller matsalen. Tygservetter i härliga färger och mönster är dessutom billigare att använda i längden än pappersservetter då du kan använda dessa flera gånger istället för bara en gång som de i papper – smidigt och klimatsmart! Ha därför som vana att använda tygservetter även under vardagen och inte enbart till fest, och bland vårt stora utbud av servetter i hög kvalitet kommer du garanterat att hitta minst en som faller dig i smaken.

Förutom ljuvliga tygservetter så erbjuder vi även servettringar som är en snygg accessoar som gör det lilla extra för dukningen! Servettringar lyfter dukningen och skapar tillsammans med måltiden en snygg och stämningsfull dukning. Duka för alla måltider – finmiddagen eller frukosten – vi har servettringar för alla dukningar och tillfällen! Spana bland annat in servettringen Porslin Hund som kommer i 4 pack, som är en söt servettring i porslin i form av en hund – perfekt för hundälskare!

Servetter är något som har funnits i flera hundra år, och förekom redan hos romarna. Men det var inte förrän på 1400-talet som servetter infördes till matbordet på riktigt, och då var det kung Karl VII av Frankrike som såg till att gästerna nu kunde tvätta sina fingrar och händer på servetter under måltidens gång, istället för nederdelen av bordsduken som man tidigare hade gjort. Under mitten av 1500-talet började middagsgästerna förses med egna servetter, och detta efter sed hos Erik XIV:s hov. Man började att lägga servetterna på vänster arm eller axel, men efter ett tag hamnade den istället knuten runt hakan. Det var inte förrän först på 1900-talet som man började lägga servetter i knäet istället, som man fortfarande gör idag.

Tygservetter säljs i flera olika färger, mönster och material, och med dessa är det lätt att få till en äkta gårdsromantisk känsla i hemmet. En tidlös favorit är dock bomullsservetten, och bland Lalivings sortiment hittar du en bred selektion att välja mellan, alla i 100 % bomull. Kolla bland annat in den söta bomullsservetten Lavendel som har en dekorativ och ljuvlig brodyrapplikation i lavendel; eller servetten Monogram som har dekorativa och stilfulla hålsömmar med söt spetskant runt om.

Men det går inte att bara slänga fram servetten, eller duken, på bordet och så anses dukningen vara klar. Nej, för att få till en riktigt bra dukning så behöver man vika eller knyta servetterna – från den klassiska dubbelvikaren till den mer sofistikerade servettrosen! Här är några enkla varianter av vikningar och knutar som vem som helst klarar av att göra (men som ser mer avancerade ut och garanterat kommer att imponera på middagsgästerna):

1. Den klassiska knuten. Bomullsservetter fungerar utmärkt för den klassiska knuten, och här är det bara att ta tag i servettens mitt och forma en ”ögla” som försluts med till exempel ett fint band eller en servettring. Denna vikning passar alla sorters middagar och ger en elegant touch till dukningen.
2. Den klassiska dubbelvikaren. Den här vikningen går aldrig fel och fungerar lika bra såväl som på pappersservett som på tygservett. Det enda du behöver göra är att veckla ut servetten och vika den i en rektangulär form. Sedan läggs servetten över tallriken eller på höger sida med besticken ovanpå – klassiskt och tidlöst!
3. Servettrosen i burk. Den här vikningen är till för den som verkligen vill imponera på sina gäster! Trots sitt imponerande intryck så är servettrosen väldigt enkel att göra: rulla ihop servetten och placera den sedan i en glasburk. Sedan drar du lite i kanterna på servetten så att den liknar en ros och fortsätt att göra så tills du är nöjd och voilà! Så har du en perfekt och sofistikerad dukning.
4. Den traditionella rullen. Den här rullen är perfekt för den som känner sig oinspirerad eller har ont om tid. Det enda du behöver göra är att rulla ihop servetten och försluta den med ett band eller en servettring – enkelt!
5. Servetten på stolsryggen. Servetter behöver inte nödvändigtvis ligga på bordet – häng den på stolsryggen istället! På det sättet blir middagens bjudning lite mer intressant och är en rolig idé för den som vill testa på något nytt och inte är allt för kreativ.

Som sagt, tygservetter har många användningsmöjligheter och är en perfekt detalj att ha med på middagen – antingen som servett, duk eller prydnad!
   

Selaa luokkia
Asiakkaan alue

Newsletter from LaLiving.se, only available in swedish at the moment.

OK