Gardinlängd

Som en extra service så säljs alla våra gardinlängder hos oss på LaLiving.se styckvis om inget annat anges, för dig som endast önskar en gardinlängd.
Härlig gårdsromantisk stil med svensk unik design.

Många av våra gardiner är handsydda och unika därav kan det skilja sig mellan produkterna såsom, spetsdetaljer, någon cm skillnad etc.

Tänk på det här när du hänger dina gardiner:

Rätt mått på dina gardiner - och det är nödvändigtvis inte fönstermåttet som ska tas, utan snarare vilken breddoch längd du vill ha på gardinen.Oftast vinner ett fönster, och därmed hela rummet en hel del genom att inte sätta en gardin som följer fönstrets mått. Lyft gardinstången mot taket för mer rymd.Samma regel som att inte hänga för lågt, gäller när det kommer till bredden. Både fönstret och rummet vinner på att öppna upp, vilket du gör om du flyttar gardinen åt sidorna. Tänk både uppåt och åt sidorna.

Om du har ett bredare fönsterparti, köp hellre dubbel uppsättning gardiner för att undvika två små smala tarmar som hänger i varsitt hörn

Se även våra allmänna tvättråd längst ner på första sidan.

Gardinlängder med och utan omtag

Hos oss på LaLiving hittar du ett brett sortiment av vackra gardinlängder. Dessa säljs styckvis, men för den som önskar att fixa endast en gardinlängd så går även det här att lösa utan problem. Våra gardinlängder är av hög kvalitet och i svensk design och det finns flera att välja mellan bland romantisk och härlig lantlig stil, se till exempel gardinlängden Antoinette som är en ljuvlig gardinlängd i 100 % lin med knytband i färgen off white med spetsemblem och brodyrmönster mitt på i underbara gårdsromantisk stil med en vintageinspirerad charm.

Lägg märke till att många av våra gardiner är handsydda och unika, därför kan det skilja sig mellan produkterna så som i spetsdetaljerna, någon cm skillnad, och så vidare.

Gardiner kan verkligen göra stor skillnad i ett rum och sätta den känsla på rummet som man önskar! En del kanske tror att gardiner stänger ute ljuset, men det beror helt på vilka gardiner du väljer att sätta upp. Många gardiner kan till exempel användas för att släppa in ljus. För detta bör du satsa på en skir och lätt gardin som hjälper ljuset att strila in i rummet, och för det är linne och bomull perfekt! Vi på Laliving rekommenderar vår gardinlängd Monogram i vit och beige som är en ljuvligt genombruten gardinlängd med linnestruktur i 100 % bomull i härlig gårdsromantisk stil – passar utmärkt för att släppa in ljus i rummet och samtidigt få ett mysigare och mer ombonat intryck i hemmet!

Gardiner kan även fungera som en förlängning av rummet, till exempel om du vill skapa en känsla av att det är högre i tak än vad det egentligen är. För detta behöver du hänga gardinerna så nära taket som det går, eller direkt i taket om det funkar. På det sättet så följer gardinerna din vägg från tak till golv och på det sättet maxar du din takhöjd. Här finns det dock risk att få motsatt effekt, att du istället lyckas få rummet att verka mindre istället. Därför behöver du lyfta gardinstången något högre än fönstrets våglängd, annars är det som sagt risk att ditt rum verkar mindre än vad det gjorde innan – och du vill ju att det ska verkar större!

Men hur ska du hänga upp dina gardinlängder? Det finns många sätt att hänga upp gardiner på, till exempel hällor och kanaler som man enkelt kan trä på din gardin och som skapar ett enklare fall på tyget. En annan viktig sak att tänka på innan du hänger upp dina gardiner är att ha rätt mått på dina gardiner! Här är det inte nödvändigtvis fönstermåttet som ska tas, utan snarare vilken bredd och längd du vill ha på gardinen. Det kan faktiskt göra stor skillnad för rummet att inte mäta gardinerna efter fönstrets mått, och det gäller helt enkelt att inte hänga upp gardinerna varken för högt eller för lågt. Både fönstret och rummet vinner på att öppna upp, vilket du gör om du flyttar gardinen åt sidorna. Och glöm nu inte att mäta gardinerna innan du köper den! Gardinlängden ska inte släpa för mycket mot golvet, då detta kan se slarvigt ut, men de ska inte heller vara för korta. Gardiner gör en stor inverkan på ett rum och om gardinen skulle råka vara fort kort så kan vi garantera att det är det första du, och alla andra, kommer att lägga märke till i rummet.

Vilken färg eller mönster som man väljer att ha på sina gardiner är verkligen upp till en själv. Lalivings gardinlängder skapar en romantisk och ljuvlig atmosfär och kommer i flera färger, mönster och material. Har du ett brett fönster kan du dessutom hänga upp flera gardiner för att skapa ett harmoniskt intryck, och i ett smalt fönster skapar en gardin illusionen av att fönstret är bredare än vad det egentligen är. Det tips är att blanda enfärgade gardiner med mönstrade gardiner, då mönstrade gardiner skapar en vacker kontrast mot enfärgade gardiner och väggar och ger ett elegant intryck, se till exempel gardinlängden Magnolia som är en ljuvligt vacker gardinlängd med stilfulla rosa magnolior mot svart bakgrund som skulle gå perfekt ihop med en vit eller ljust rosa gardin. En stor klassiker och favorit är även linnegardinen som upplevs som ombonade och ger en naturlig och romantisk känsla till rummet. Dessa gardiner är tidlösa och passar i alla typer av rum, och vi har flera linnegardiner att välja mellan, bland annat Shearlinen Monogram som är en stilfull och elegant gardinlängd i 100 % lin voile med knytband.
   

Selaa luokkia
Asiakkaan alue

Newsletter from LaLiving.se, only available in swedish at the moment.

OK