Gardinkappor i romantisk och lantlig stil

Gardinkappa:

En klassisk gardin som ramar in ett fönster utan att ta för stor plats.

Våra gardiner är i härlig lantlig & romantisk stil i gårdsromantisk charm med svensk unik design.
För att få en textilkänsla i rummet och för ett hemtrevligare hem.

De flesta av våra gardinkappor från LaLiving.se är handsydda och unika därav kan det skilja sig mellan produkterna såsom, spetsdetaljer, 2-3 cm skillnad etc.

Beroende på hur mycket rynk som önskas tänk på att gardinkappan bör vara minst 10-20 cm längre än fönstrets mått
Tips!
Många av våra gardinkappor som har knytvand upptill även har färdigsydd kanal upptill, som man kan öppna upp och trä in en gardinstång om man vill och klippa bort knytbanden.

Perfekt att använda gardinappor som klassiska kafé gardiner.

Se även våra allmänna tvättråd längst ner på första sidan.

Klassiska gardinkappor

En gardinkappa är en klassisk gardin som ramar in ett fönster utan att ta för stor plats. Gardinkappan är perfekt för den som vill få in mycket ljus och ha en snygg dekoration i fönstret då den ramar in fönstret på ett fint sätt. Gardinkappan kan även användas som kafégardin för den som vill släppa in mycket ljus, men som samtidigt vill slippa insyn i köket. Eller varför inte satsa på att både ha en gardinkappa uppe i fönstret och en kafégardin samtidigt? Med de rätta färgerna och materialen så kan det skapa en äkta lantlig känsla i köket!

Våra gardinkappor här på LaLiving.se är i härlig lantlig och romantisk stil i gårdsromantisk charm med svensk unik design. En gardinkappa är en perfekt detalj i hemmet för att få till en textilkänsla i rummet och för ett hemtrevligare hem. Särskilt när det kommer till inredningsstilen Shabby Chic så är textilier väldigt populärt då den mesta inspirationen är sådant som mormor hade hemma. Helst ska det vara i naturfärgade klassiska material som linne med brodyr eller spets vilket vi självklart erbjuder här i vår butik! Se bland annat favoriten gardinkappan Roselace som är en romantisk gardinkappa med härlig lantlig charm i underbar vacker vintage inspirerade rose lace spets och är tillverkad i 100 % bomull – en vacker gardin att inreda hemmet med!

De flesta av våra gardinkappor från LaLivings.se är handsydda och unika så därför kan det skilja sig mellan produkterna på sidan så som i spetsdetaljer där det kan skilja i 2-3 centimeter. Men detta betyder endast att de gardinkappor som du valt att ha i ditt hem är helt unika och passar så mycket bättre in i den romantiska lantliga stilen då!

Beroende på hur mycket rynk som önskas så tänk på att gardinkappan bör vara minst 10-20 centimeter längre än fönstrets mått. Många av våra gardinkappor som har knytband upptill har även en färdigsydd kanal, även den upptill, som man kan öppna upp och trä in en gardinstång och klippa bort knytbanden. När det kommer till gardinkappor så är det inte mycket som begränsar en då det finns en omfattande mängd av mönster, motiv, material, färger och hur man väljer att styla den och sätta upp den i fönstret! Se även våra allmänna tvättråd längst ner på första sidan.

Lantliga gardinkappor till kök och andra rum

Hos oss på LaLiving.se hittar du en mängd underbara gardinkappor i både metervara och färdigsydda. Beroende på hur mycket rynk du önskar på din gardinkappa beställer du olika storlekar lätt. Låt dig inte begränsas genom att välja samma storlekar till varje gardin – experimentera lite! Men ett tips är att i alla fall tänka på vilken storlek som passar bäst i det fönster som önskas för allra bästa resultat. Önskar du ett stramare intryck och rakare gardinkappa behövs det bara några centimeter extra för att täcka fönstret. Gardinkappan är perfekt för att få en textil känsla i rummet och för ett hemtrevligare hem.

Alla gardiner förtjänar att smyckas ut med fina gardiner i alla dess former – gardinkappor, kafégardiner, hissgardiner etc. Men visste du att gardinen inte blev mode förrän under medeltiden? Gardiner användes först för att pryda de skandinaviska slotten, men då var det textila modet att pryda väggarna istället för slottets fönster och detta kallades för ”dra stugan”. Dessa rumstextilier var fönstergardinens tidiga släktingar. Modet att använda gardin i sina fönster spred sig väldigt sakta, och det var inte förrän under 1700-talet som gardinen fick sin sanna popularitet. Sedan dess har gardiner hängts upp i alla fönster i allas hem och är inte längre bara en detalj inne i finrummet. Att inreda med textilier skapar både hemtrevnad i hemmet och ger utrymme för oss att utrycka vilka vi är och vad vi tycker om. Hos LaLiving.se har vi en förkärlek för gårdsromantik, lantligt och Shabby Chic och väljer att inreda på detta vis, och dessa inredningsstilar har en särskild förmåga att ta oss tillbaka till känslan av förr. Se till exempel gardinkappan Gustavia Monogram som är en vacker gardinkappa i ljuvlig gårdsromantisk stil som har en känsla av lantlig charm samtidigt som den är klassisk med en gustaviansk touch i vit färg.

Att inreda med gardinkappor är lika praktiskt som vackert. Köksgardiner är de gardiner som man tvättar oftast, så det är praktiskt om de är lätta att ta ner och sätta upp igen vilket en gardinkappa är då den inte är särskilt stor eller väger så mycket (för att veta mer om hur du på bästa sätt tvättar dina gardinkappor se våra allmänna tvättråd längst ner på startsidan). Gardinen i köket kan användas som ett skydd för solen så du lätt kan sitta och läsa morgontidningen utan att få solen i ögonen, samt skyddar blommor och frukt mot för stark sol. Att använda gardinkappor som en fin kafégardin är perfekt för detta ändamål, eller satsa på en fin hissgardin som är enkla att hissa upp och ner – självklart finns även dessa att köpa här hos oss på LaLiving.se! Förutom ett skydd mot solens strålar så fungerar en gardin utmärkt som skydd för resten av världen också då man kan välja att ha lite insyn med dessa.
   

Selaa luokkia
Asiakkaan alue

Newsletter from LaLiving.se, only available in swedish at the moment.

OK