Förkläden

Romantiska, färgglada och praktiska förkläden för alla tillfällen. Snyggt och praktiskt för stöket i köket!

Här hittar du både helt förkläde och midjeförkläde. För middagsminnen att torka bort och för både vuxna och barn som vill hjälpa till i köket. Matlagning och bakning har tagit hela Sverige med storm. Ingen hemmakock utan ett ordentligt förkläde!

Ta som vana att använda förkläde vid matlagning – du undviker onödigt stänk och spill på dina kläder. Extra fickan för praktisk förvaring. Förkläde fungerar utmärkt som snabbt torka av blöta eller kladdiga händer mitt i bakningen eller matlagningen. Matcha gärna förkläde med dina kökshanddukar för ett snyggt helhetsintryck!

Hela förkläde med bröstlapp och halva förkläde eller barförkläde med ficka för tillbehören som korköppnare.

Romantiska, färgglada och praktiska förkläden för alla tillfällen

Det klassiska förklädet är en snygg och praktisk detalj att ha med sig för stöket i köket! För förklädet är just ett skyddande plagg som bärs utanpå kläderna för att skydda dessa mot mjöl, smuts och annat i hygieniskt syfte – men förklädet har mer till sig än enbart syftet att bara skydda kläderna då dessa även kan vara en fin detalj i köket eller användas för att ge ett värdinneintryck.

Här på LaLiving hittar du både hela förkläden och midjeförkläden för hela familjen som vill hjälpa till i köket! Förklädet fungerar utmärkt för att snabbt kunna torka av sina blöta eller kladdiga händer mitt i bakningen eller i matlagningen. Med ett fint klassiskt förkläde samt matchande kökshanddukar kan köket få en riktig Shabby Chic-look utan att behöva tömma plånboken på en renovering. För köket är till för att samlas och skapa minnen tillsammans i och att då använda fina förkläden i praktiskt eller dekorativt syfte blir en liten detalj som gör stor skillnad.

Inredningskonceptet Shabby Chic går ut på att skapa en äldre look eller att använda sig av äldre föremål för att få känslan av en äldre design. Man kan antingen skapa hela rum i denna stil eller inreda rummen med vissa detaljer av Shabby Chic, och vad passar då bättre än något så enkelt som ett klassiskt förkläde i köket? Shabby Chich-stilen är idag så pass populär att det går att köpa nya föremål för att skapa den gamla stilen, och hos oss kan du göra just detta. Vi har hela förkläden med bröstlapp för ett enkelt kunna förvara olika arbetsredskap nära till hands, eller halva förkläden i barstorlek. Spana bland annat in vårt förkläde Antique Rose som är ett ljuvligt vackert förkläde med dekorativt vintageinspirerat mönster av rosor i ljuvlig gårdsromantik stil, eller förklädet Teatime i gårdsromantik med mönster av söta tekoppar nertill och ett klassiskt lantlig rutigt mönster upptill – bara ett par av våra fina klassiska förkläden!

Snygga förkläden med och utan fickor

Shabby Chic-stilen imponerar på många då denna stil kan få något som ser gammalt och slitet ut att istället se vackert och fräscht ut. Man kan till exempel ta nästan vilket kök som helst och ge detta ett helt nytt utseende med några små detaljer som att hänga upp kökshanddukar med Shabby Chic-mönster, eller använda ett klassiskt förkläde som en fin detalj med anor från förr. Med rätt färg och detaljer kommer dessa kök istället se ut som om de kunde ha stått på något slott i Europa – enkla detaljer som påminner om svunna tider av pompa och ståt.

LaLiving erbjuder förkläden med härlig design och hög kvalitet för både barn och vuxna – likväl praktiska som snygga! Med dessa förkläden kan du skydda dina kläder med stil då vissa av de förkläden som vi erbjuder nästan är som en klänning, och många av dessa är perfekta som värdinneförkläden. Ta till exempel förklädet Lady i vit spets med en sann viktoriansk stil som passar till att ha utanpå alla möjliga klädstilar – perfekt för alla värdinnor med eller utan intresse för Shabby Chic! Även våra barförkläden är av svensk design och finns i fina dekorativa mönster eller i enklare stil.

Gör det till en vana att använda förkläde vid matlagning – på det sättet undviker du onödigt stänk och spill på dina kläder. Visste du att gravfynd tyder på att förkläden kan ha använts av de nordiska kvinnorna redan på vikingatiden? Även under medeltiden användes förkläden och förskinn av hantverkare vilket vi bland annat kan se på medeltida målningar, så förklädet har funnits med i våra hem sedan tusen år tillbaka – en vana som är här för att stanna! Att ha fickor på förklädet, bland annat bröstlappar, kom på slutet av 1800-talet, och självklart har även våra klassiska förkläden denna extra ficka för praktisk förvaring.

Vanan att använda förkläde fortsatte inpå 1900-talet och har bland annat fungerat som symbol för hemmafruar. Förkläden med en prydande funktion finns även kvar i våra folkdräkter och bygdedräkter. Men särskilt inom allmogen fortsatte användandet av förkläde på 1900-talet, och inne i städerna var det vanligast bland tjänstefolket, som husan, köksan, hembiträdet, och barnjungfrun. Förklädet bär alltså på en lång historia, och med hjälp av inredningskonceptet Shabby Chic så ger dagens förkläden en känsla från förr. Ta till exempel vårt förkläde Rosett i svart eller det rutiga förklädet Rädisa som tar oss tillbaka till det glada 50-talet med deras färger och design.

LaLiving erbjuder klassiska förkläden i romantiska och färgglada designs för alla tillfällen. Här hittar du både hela och halva förkläden för hela familjen, både för vardagsmiddagar eller stora julbakandet innan julafton. Både praktiska med eller utan extra ficka för förvaring, eller förkläden i dekorativt syfte går att finna hos oss – alla lika dugliga för att snabbt torka av blöta eller kladdiga händer mitt i bakningen eller matlagningen! Förklädet är ett måste i Shabby Chic-köket och för en äkta hemmakock – stora som små!
   

Selaa luokkia
Asiakkaan alue

Newsletter from LaLiving.se, only available in swedish at the moment.

OK